Dildo – erotična igračka za vse priložnosti

Na tržišče dandanes prihaja čedalje več igračk za spolne užitke, kar pa ne pomeni, da klasika, med katero gotovo spadata tudi vibrator in dildo kakorkoli izgubljata na popularnosti. Z upoštevanjem nekaterih nasvetov boste svoje užitke ob uporabi te erotične igračke dvignili v neslutene višave.


Izberite pravi dildo             

V erotičnih trgovinah, tako spletnih kot fizičnih, boste našli veliko število oblik, velikosti in vrst dildov. Edina pomembna stvar je, da izberete takšnega, ki ustreza vašim potrebam in željam.

Če najbolj uživate v trdi stimulaciji, potem je najbolje, da izberete igračko iz stekla, jekla ali lesa. Če potrebujete nekaj več kot samo občutek penetracije, potem si boste želeli kupiti dildo z dodanimi vibracijami. Če vam je všeč občutek raztegovanja, potem raje izberite igračko večjih dimenzij oziroma njeno napihljivo različico. Zanimivo je, da študije kažejo, da je večina prodanih dildov povprečne velikosti moškega spolnega uda, kar kaže na to, da je povprečna velikost tisto, kar večina žensk išče. Če hočete klitoralno stimulacijo med penetracijo, potem je smiselno izbrati takoimenovanega zajčka.


Ustvarite pravo erotično razpoloženje

Če ste kdaj pred spolnim odnosom spustili žaluzije, zatemnili luči in prižgali nekaj sveč, veste, kako lahko sprememba v okolju pozitivno vpliva na vaše razpoloženje. Enako velja, če ste sami s seboj. Prižgite kakšno svečo, zavrtite kakšno seksi glasbo in zatemnite luči, če vam to pomaga. Zaklenite vrata, tako da vam ne bo treba skrbeti, da bi kdo vstopil in vas zmotil med uživanjem.


Poskrbite, da boste dovolj ogreti

Preden se začnete igrati s svojim dildom, se boste morda morali najprej ogreti. To lahko pomeni ročno stimulacijo, morda pa vam bo prijetneje, če boste pred uporabo igračke dosegli orgazem ali dva. Če sami od sebe ob stimulaciji niste dovolj vlažni, potem brez skrbi posezite po lubrikantu. Tu so le nekateri pozitivni učinki uporabe lubrikanta: povečano vzburjenje, večje spolne užitke in poželenje, spolni odnosi postanejo bolj zabavni, sam akt penetracije pa mnogo bolj udoben.

Poleg sebe pa boste morada morali ogreti tudi svojo spolno igračko. Če ste kdaj želeli uporabiti dildo iz stekla ali jekla, ste morda ob vstavitvi doživeli pravi šok. Če se vam je to zgodilo, si morate pred uporabo dilda vzeti čas in ga ogreti, da bodo stvari postale bolj prijetne. A pri tem ne pozabite eksperimentirati – na nekaterih delih telesa vam bo morda ustrezal hlad, zato ne pozabite preizkusiti različnih položajev, temperatur in vašega praga tolerance.

Če želite, da bo vaš dildo med uporabo drugačne temperature kot sicer, ga lahko ohladite oziroma ogrejete na več načinov – lahko ga za nekaj sekund ali minut postavite v skledo s hladno ali toplo vodo ali pa ga enostavno podržite pod pipo, iz katere teče voda v željeni temperaturi. Lahko ga postavite celo v hladilnik, če vam v poletni vročini prija hlad. A pozor – dilda nikar ne dajajte v mikrovalovno pečico ali v pečico. To je namreč prvovrsten način, da se opečete tam, kjer si tega nikakor ne želite.

Če veste, da si enkrat želite vroče, spet drugič pa hladne akcije, temu primerno izberite tudi dildo. Kovinski, stekleni in keramični se namreč zelo dobro odzivajo na najrazličnejše poskuse segrevanja in ohlajanja, medtem ko na primer silikonske ali lesene igračke ne boste mogli tako dobro ogreti ali ohladiti.


Kaj, če mi določena igračka ali tehnika ni všeč?

Samo brez panike! To nikakor ne pomeni, da je z vami karkoli narobe. Četudi vaša najboljša prijateljica prisega na bolj grobo akcijo in sta si tudi sicer vajina okusa glede skoraj vseh stvari zelo podobna, ni nenavadno, da se pri spolnih užitkih popolnoma razlikujeta in da vi uživate v nežnejših dotikih. Ali obratno. Samo z eksperimentiranjem boste odkrili, kaj vam ustreza, zato vam svetujemo, da se tega lotite čimprej in čimbolj temeljito.

Poleg ostalih dejavnikov, je to, v čem uživate in v čem ne, pogojeno tudi preprosto od dneva. Včeraj ste na primer z ohlajenim steklenim dildom dosegali neverjetne orgazme, a to še ne pomeni, da vam danes ne bo bolj ustrezala kakšna druga igračka ali tehnika. To je odvisno tudi od faze menstrualnega cikla, morebitne bolezni, stopnje energije, stresa in ravni vzburjenja. Ne bojte se početi tistega, kar vam v danem trenutku prinaša užitek. Preizkušanje različnih igračk in tehnik bo poskrbelo tudi, da vaša spolnost ne bo postala rutinsko opravilo, temveč boste v njej vsakič znova uživali na čisto drugačen način.

Kot že omenjeno, dildo in z njim povezani užitki niso namenjeni le solo igri – z igračko lahko presenetite tudi partnerja ali partnerico, če mu oziroma ji ob takšnih pripomočkih ni neprijetno. Z dildom lahko nazorno pokažete, kako želite, da vas partner ali partnerica zadovolji, skoraj vse omenjene nasvete pa lahko brez težav prenesete tudi v pravi spolni ud. Nikakor pa ne potrebujete spolnega partnerja, da bi dosegali orgazmične užitke. Kadar si želite trenutka zase, izberite igračko, pripravite si teren in se prepustite užitkom.


Pustite odgovor

Prosimo, da se vpišete ali registrirate za oddajo komentarja