Intervju z Moia.in

1.  Dejan, vaša spletna trgovina se ukvarja s prodajo spolnih igrač, afrodizijakov, perila in kar je še erotičnih pripomočkov. Povejte nam najprej, je pri nas dandanes to še vedno nekakšna "tabu tema"?

Da, seveda je. Ljudje smo še vedno zelo sramežljivi in zaprti, kar pripisujem vzgoji staršev, okolja…Primer recimo, če nekoga vprašaš v javnosti, ali se samozadovoljuje, bo odgovor večinoma “Ne”, čeprav je to daleč od resnice. Ali pa recimo, če se v družbi pogovarjajo o spolnosti, bo večina skrivala, kaj počne za štirimi zidovi, sploh če ima kakšen fetiš, za katerega je mnenja, da bi ga drugi obsojali. Jaz sem glede spolnosti zelo odprt in podpiram vse, za kar privolita dve odrasli osebi in se s tem strinjata. Spolnost je čudovita stvar in obstaja veliko drugih stvari kot je “misjonarc” , čeprav je anatomsko najbolj primeren.

Največja težava glede spolnosti, ki jo jaz vidim, je da se ljudje, sploh naš nežnejši spol, premalo samoneguje in tako ne pozna dobro svojega telesa. Ko enkrat spoznaš svoje telo, lahko partnerju pokažeš, kje in  kaj ti paše ter tako odkriješ nove dimenzije užitkov.

Zato priporočam ženskam, da pokažejo partnerju, kako se samozadovoljujejo, kaj in kje jim paše. Usmerjajte jih, vodite jih. Ženske erogene točke so različne, in tudi nožnica je različno občutljiva pri različnih ženskah. Pri moških je to kar enostavno, čeprav nisem prepričan, koliko žensk loči moški orgazem od trenutne potešitve, oziroma praznenjem mod.

2. Kako se je porodila ideja za spletno trgovino?

Dejansko že dolgo časa premlevamo o tem. Ko sem si malo ogledoval  spletne trgovine na to tematiko, sem dobil občutek da nekaj manjka. Manjka pa občutek erotike. Če bi  trgovina z erotičnimi pripomočki izgledala kot živilska prodajalna, verjetno ne bi imela preveč uspeha, saj pričakuješ primerno vzdušje. To vzdušje želimo mi ponuditi našim obiskovalcem.  Moje mnenje je, da je prodajo erotičnih pripomočkov preko spleta, potrebno dvigniti na višjo raven. Tukaj se da še veliko postoriti.  Našim strankam želimo ponuditi nekaj več kot samo klasično spletno trgovino, želimo jim ponuditi erotično doživetje pri izbiri in listanju po naši strani, saj na koncu koncev ne prodajamo mleko ali kruh. 

3.    Po čem se dobra spletna trgovina, kot je vaša, razlikuje od ostalih iz te dejavnosti?

Kot sem že omenil, poskrbeli bomo da obiskovalci naše strani občutijo čisto novo doživetje, pri nakupovanju erotičnih pripomočkov. Da bodo ob brskanju po naših straneh na svoji najljubši napravi v najljubšem položaju, uživali v virtualnem nakupovanju in si že lahko predstavljali kako bodo uporabljali nov izdelek. Kdo ve, morda že samo pri ogledovanju naših strani, koga spodbudi, da se loti sebe, ali svojega partnerja. Veliko naših izdelkov ima tudi predstavitvene video posnetke, kar bo zanimivo za naše obiskovalce.

4.    Predstavite nam podrobneje ponudbo iz vaše trgovine in kateri so tisti izdelki, za katere ocenjujete, da bodo po njih kupci najbolj posegali? 

V naši spletni trgovini 4play.si boste sigurno našli kar iščete. Imamo preko 10 tisoč izdelkov, ki se nahajajo v različnih kategorijah.

Afrodizijaki ali spodbujevalci, so vsekakor ena bolj priljubljenih kategorij, saj je večja spolno sla, večja potreba po spolnosti pri mnogih zaželena. Moški želijo močnejše in daljše erekcije, ženske pogostejše in močnejše orgazme. Dame recimo lahko brskajo po ogromni ponudbi seksi butika in morda z novim kosom oblačila samozavestno stopijo pred svojega partnerja in popestrijo spolno življenje. Seveda je tukaj tudi velika izbira, igrač, ki ne služijo samo užitkom, kadar si sam, ampak so zelo koristne tudi za igre v dvoje ali troje... Kot sem dejal, pri nas ni predsodkov.

5.    Zanima nas tudi razmerje med ženskimi in moškimi nakupovalci. Katerih je več?

Po naših raziskavah, moški prednjačijo v nakupu izdelkov  za spolno moč, toda ženske, kot je znano, so boljše v nakupovanju. Ženska bo zlahka za ročnega  “intimnega prijatelja” za svoje užitke plačala tudi nekaj sto evrov. Poznajo proizvajalce in poznajo kakovost. Bravo ženske. Toda naj ga brez sramu pokažejo partnerju, verjemite da mu bo všeč.

6.    So mladi bolj odprti za popestritev med rjuhami kot starejši, ali leta pri tem ne igrajo nobene vloge?

Leta pri tem ne igrajo nikakršne vloge. Res je da se v današnjih časih mladi že zelo zgodaj spustijo v spolne odnose, toda da ti odkriješ kaj spolnost je, potrebuješ kar nekaj izkušenj. Žalostno je, da mlade punce zafrustrirajo mladi fantje, ki so se o spolnosti naučili iz porno filmov in še to ne iz dobrih. In to nosijo s seboj leta in leta, kar to pripelje do tega, da nekatere, punce, ženske nikoli ne doživijo orgazem, kar je katastrofalno. Enako je z analnim seksom. Če je njena prva  izkušnja z analnim seksom slaba, ja  le kaj bo kasneje? Veliko žensk nikoli več niti ne poizkusi in to je lahko težava kasneje v vezi, če si moški zares želi. Starejši načeloma več uživajo v seksu, so bolj odprti za vse in enostavno uživajo. Starejšim tudi ni težko povedati, kaj in kje jim paše, ali kaj delaš narobe.

7.    Kaj po vašem mnenju je tisto, kar ne bi smelo manjkati v nobeni spalnici?

Dober lubrikant, vibrator in dildo. Potem je pa že odvisno kako in kaj komu paše. Seveda pa je že samo odkrivanje tega zelo zanimivo in erotično. Pustite domišljiji prosto pot.

8.    Ljudje pogosto erotične pripomočke enačijo s fetiš pripomočki. Nam razkrijete v čem je glavna razlika?

To je pa zelo zanimivo vprašanje, kajti sama beseda fetiš, pomeni da je nekomu nekaj všeč in ni nujno, da ima veze s spolnostjo.  Fetiš imajo lahko recimo na žensko zadnjico, na roke, fetiš na noge, ali pa na hrano, usnje, telefone... Mi besedo fetiš večinoma povezujemo z bdsm, sado mazo in da, tako je obravnavana v spolnosti. Fetiš pripomočki, spadajo tudi pod erotične pripomočke, toda načeloma imajo svojo kategorijo, tako kot na naši strani, kjer jih najdete pod kategorijo FETIŠ.

9.    Kateri izdelek bi priporočili kot tisti "prvi", ki bi lahko razbil številne predsodke glede erotičnih igračk?

Tukaj pa pride znova tisto, da moramo raziskovati svoje telo in se spoznati ter vedeti, čemu bo igrača namenjena. Samozadovoljevanju, igri v dvoje, popestritvi in podobno. Vsak par bi po mojem mnenju moral delati na tem, da naredi spolnost zanimivo.  Kajti ljudje kot vrsta in vem, da je možnost, da mi tole izjavo zdaj mnogi zamerijo, po naravi nismo nagnjeni k monogamiji, saj s tem ogrožamo obstoj svoje vrste. Nekoč so ženske izbirale moške s potencialno najboljšimi geni,  ki se bodo prenesli, na naslednji rod. Danes pa se vežemo za “vedno” zato je toliko bolj pomembno, da preizkušamo in v spolno življenje vnesemo različnost, raznolikost in ga začinimo. Erotične igrače so za ta namen odlična izbira.

10.    Ko pomislimo na čipko, svilo, saten, rdečo barvo...se nam hitro pojavi podoba seksi perila za ženske. Nam poveste nekaj več o tem? Tudi to, kdo ga bolj kupuje, moški ali ženske? Ali se trendi hitro menjajo, ali nekako ostaja seksi perilo skozi čas podobno?

Seksi perilo je prvotno namenjeno zapeljevanju. Toda, ko pogledamo malo globje vidimo, da je seksi spodnje perilo namenjeno tudi, da se ženska počuti bolj seksi in s tem bolj samozavestna. Saj se ženske vedno vsaj malo obremenjujejo, ali ima kaj celulita ali kakšen kilogramček preveč. Seksi perilo od nogavic, preko korzetov do seksi srajčk, če naštejemo najbolj osnovne kose. Vse te "pomanjkljivosti" prikrijejo, poudarijo lepoto in  naredijo postavo bolj popolno. Vsa ta prozornost, vsi ti materiali so tako privlačni, da bi že skoraj vsak moški rad videl žensko v seksi nogavičkah, visokih petkah in seksi oblekci. Mislite da je to naključje? Še zdaleč ne.

Ženske naj bi bile tiste, ki prednjačijo v nakupih seksi perila. Verjetno je razlog v tem, da moški ne vedo kako se bodo odzvale partnerke. Verjetno se bojijo reakcije kot,  “Ti nisem všeč, taka kot sem?” in zato nekateri raje ne poizkusijo.


11.    Katere izdelke pa priporočate za tiste, ki so v seksu bolj odprti, pogumni?

Vsakemu priporočam, naj preizkuša. Če vas kaj mika, preizkusite, kako pa boste vedeli če je nekaj za vas, če ne poskusite. Tako kot pri hrani. Ali ste vedeli, da vam je všeč čokolada? Potrebno je bilo poizkusiti. Enako velja za ženske in moške. Poznam par moških, ki so enkrat omenili, da bi preizkusili masažo prostate, toda mislite, da so, ali da povedo svoji partnerki? Ne. Ja, pa preizkusite. Če ni za vas, je pač zgodba zaključena, morda pa odkrijete nove užitke. Zame je pogumen vsak, ki si upa poizkusiti,  ima željo in jo ne zatira, temveč je pripravljen odkrivati.

12.    Naredimo lestvico petih najbolj IN spolnih igračk ta trenutek. Katere so na vrhu?

Dildo, vibrator, vibracijski obroček, masturbatorji, strap on.. Ne pozabimo pa, da so najbolj prodajane kapsule za moško spolno slo in ljubezenske kapljice.

13.    Dildo  je ena izmed najbolj popularnih spolnih igračk, po kateri ženske posegajo. Med katerimi barvami, materiali in dolžinami lahko izbiramo?

Joj, to pa je tako široko vprašanje, da predlagam damam, da obiščejo našo stran in pregledajo našo ponudbo. Izbira je res velika in trenutno smo največji ponudnik na področju erotičnih pripomočkov. Imamo skratka veliko materialov, vsakršnih dolžin in obsegov, prepričan sem, da boste našle kar iščete. Če ga v naši trgovini ni, je velika verjetnost da še ni izdelan.

14.    Kaj pa je tisto, kar je poleg domišljije in spolnih pripomočkov, po vašem mnenju, najbolj pomembno za to, da spolna sla ne ugasne ali da se na novo prebudi?

Da dolge veze predstavljajo resen izziv za pare. Ko dobim to vprašanje, vedno uporabim tole prispodobo s hrano. Povejte svojo najljubšo hrano. Zdaj si pa zamislite, da to hrano, jeste vsak dan 30 let, večinoma za isto mizo, vedno postreženo na isti način, z istim priborom, dan za dnem. Kaj pravite? Poskrbite za raznolikost, spremembe, pripravljenost do preizkušanja. Lasulje, obleke, igranje vlog... Ne zavijajte z očmi in ne delajte grimas, če vam partner kaj predlaga. Ne ponižajte ga, ali se mu ne posmehujte, kajti velika verjetnost je, da če ima nekdo neko veliko željo glede spolnosti, da jo bo uresničil z vami, ali pa kje drugje. Prisluhnite en drugemu, odkrivajte en drugega. Če ste vezani, imate dom, otroke.. Pojdite v hotel, tam umažite rjuhe, razmečite, dajte si duška, pozabite na vse, kajti jutri vam ne bo potrebno pospraviti. Morda vas res ne bodo več spustili v ta hotel, toda, saj jih je še veliko.

15.   Vaši spletni trgovini želimo veliko klikov, naročil in zadovoljnih kupcev ter upamo, da bomo imeli kmalu spet kakšno zanimivo priložnost za pogovor z vami. Spolnost je navsezadnje eno izmed pomembnih področij v naših življenjih in je prav, da je pogosteje tema naših pogovorov. Kaj bi za konec še prav posebej sporočili našim bralkam?

Hvala za lepe želje in za zanimiva vprašanja. Tako je, spolnost je velik del našega življenja in je povsod okoli nas in veste kaj? Tako je tudi prav. Samo še pripeljite jo v svojo spalnico, kuhinjo, garderobno omaro, dvigalo… Kjerkoli in kadarkoli.

Vašim bralkam bi še sporočil, da so več kot dobrodošle. Lahko nas samo obiščejo in listajo po straneh, iščejo inspiracijo, poiščejo nov užitek. Najbolj pomembno je da se zavedajo da se spolnost nikoli ne konča, če si le pripravljen raziskovati in biti odprt za nove stvari.

Lepo vas pozdravljamo.

 

4PLAY

Pustite odgovor

Prosimo, da se vpišete ali registrirate za oddajo komentarja